Gå till innehåll
Lund Civila Ryttarförening
Lund Civila Ryttarförening

Tävling

Tävlingsverksamheten är ett av LCRs tre verksamhetsområde och föreningen är en aktiv och attraktiv arrangör. Under ett kalenderår arrangeras tävlingar i hoppning och dressyr samt pay & jumps och pay & rides. Totalt arrangerar vi tävlingar 40-45 dagar per år.

En viktig förutsättning för att kunna anordna tävlingar är alla duktiga funktionärer som hjälper till.

Du behövs som funktionär

För att kunna anordna tävlingar behöver vi många funktionärer som hjälper till. Det är flera varierande saker som behöver göras i samband med en tävling.

Under 2023 hade vi 42 tävlingsdagar av olika slag och en förutsättning för att kunna arrangera dessa tävlingar är att det finns intresserade och engagerade medlemmar som arbetar med allt det praktiska. Det finns en mängd olika uppgifter före, under och efter en tävling. Det finns mycket man kan göra även om man inte varit med tidigare. Det är dessutom ett bra sätt att komma in i föreningen och lära känna fler än bara de man rider tillsammans med på ridskolan eller står tillsammans med i stallet om man har egen häst.

Funktionärsuppgifter på en tävling

  • personal på banan och framridning
  • sekretariat och domartorn
  • sjukvårdskunniga
  • cafeteria, parkering och städ.

En annan viktigt del av tävlingen är alla förberedelser som görs en till två dagar innan tävling och allt efterarbete, iordningställande inför ridskolan nästa dag. Tex att bygga hinder eller staket dagen före tävling och sedan att ta bort allt när tävlingen är avslutad.

Tävlingskommittén har ansvar för att arrangera tävlingarna och alla medlemmar som vill komma och hjälpa till är ovärderliga och välkomna!

Vill du hjälpa till vid tävling? Kontakta oss via vår Facebook-grupp ”Funktionärer på LCR” eller maila till funktionar@lundscivila.se

För att komma i kontakt med Tävlingskommitén är du välkommen att maila oss på tavling@lundscivila.se

Naturligtvis ingår det fika och lättare mat till alla som hjälper till. Varmt välkomna!

Klubbmästerskap

Våra klubbmästerskap är öppna för LCRs medlemmar och både för lektions- och privatekipage.


Publicerad: 2023-05-12

Senast uppdaterad: 2024-03-19

Författare: Johanna Stohr

Sponsorer

Besöksadress

Getingevägen 15
222 41 Lund

Postadress

Lunds Civila Ryttarförening
Att: Kansli
Getingevägen 15
222 41 Lund

Kontakta oss

0730-661009
info@lundscivila.se